Innovatietraject voor bedrijven op een kantelpunt

Als overkoepelende organisatie wil je de bedrijven binnen je netwerk zo goed mogelijk ondersteunen, ook op vlak van innovatie. Maar hoe begin je hieraan? Greenpoint.be organiseert samen met jou een innovatietraject waarbij we bedrijfsleiders laten samenwerken met externe, creatieve experts om zo tot een futureproof plan van aanpak te komen.


Voor wie

Overkoepelende organisaties zoals gemeenten, co-working spaces ...

Wat mag je verwachten?

Brainstorm met alle betrokken partijen

Elk project begint met een inspiratiemoment van vier uur waarbij we iedereen samen aan tafel brengen. We delen inzichten en creatieve ideeën met elkaar en leggen de eerste opportuniteiten bloot.

Selectie van de deelnemers

Wij helpen bij de selectie van de deelnemende bedrijven, creatieve experts en externe jury, en gooien hierbij onze jarenlange ervaring in de strijd. Binnen ons uitgebreid netwerk van meer dan 250 experten gaan we op zoek naar experts die met passie hun kennis willen delen. Maar we motiveren en sensibiliseren ook ondernemers om mee te stappen in jouw innovatietraject. Doorheen het traject enthousiasmeren we blijvend alle betrokken partijen zodat we zeker tot een positief resultaat komen. Indien nodig sturen we bij zodat alle neuzen in dezelfde richting blijven wijzen.

Intake van de deelnemende bedrijven

We gaan persoonlijk langs bij de geselecteerde bedrijven. In een goed gesprek polsen we naar hun engagement en leggen we opportuniteiten, maar ook pijnpunten bloot. Op basis van dit gesprek koppelen we het bedrijf met drie experts. Elke expert stelt zichzelf persoonlijk voor en op basis van de ontmoetingen kiest de bedrijfsleider met wie zij het traject willen volgen.

Ondersteuning bij bedrijfsvoorstelling

In aanloop naar de workshops helpen we de bedrijven bij het opmaken van hun bedrijfsvoorstelling, die zij presenteren aan de andere deelnemers.

Drie interactieve workshops

Het traject bestaat uit drie workshops van respectievelijk een halve dag en twee volledige dagen. Tijdens de workshops gaat ieder bedrijf samen met de gekozen externe expert aan de slag. Samen vertalen ze de opportuniteiten in de doelstellingen. Vanuit een brede invalshoek onderzoeken ze de uitdagingen en de verregaande impact. Ten slotte schrijven ze samen een aanzet voor het plan van aanpak uit.

Een externe jury beoordeelt het plan van aanpak en geeft constructieve feedback. De jury bestaat steeds uit experts met kennis van de verschillende financieringskanalen en geeft advies over financieringsmogelijkheden, waaronder alle mogelijke subsidies.

Evaluatie

Indien het bedrijf na het traject verder samenwerkt met de expert wordt er na drie maanden een terugkommoment vastgelegd. Tijdens deze ontmoeting zitten wij mee aan tafel om het plan van aanpak af te toetsen aan de realiteit.

Dit is een voorbeeld innovatietraject. Elk traject wordt op maat uitgewerkt en aangepast volgens de noden van de klant/opdrachtgever. 


Florence Maes
Project Manager / Blenders (voorheen SPK vzw)

Samenwerken met Katja gaat verder dan streven naar het afgesproken doel. Katja legt haar hart in elk project waardoor je veel meer van haar kennis en ervaring meekrijgt en haar toegevoegde waarde des te groter wordt. Wij bij SPK kijken dan ook tevreden terug op onze samenwerking met haar. 

Sara Landuydt
Project Manager Investeringspromotie / POM Antwerpen
POM Antwerpen en ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. kunnen terugblikken op een erg succesvolle en uiterst aangename samenwerking met Katja/Greenpoint. Katja is niet alleen dynamisch, iemand die steeds streeft naar het beste resultaat, maar ook iemand die beschikt over de unieke gave om op korte tijd een bedrijf of organisatie tot in de kern te doorgronden. Voor de co-creatietrajecten van ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. dan ook de ideale persoon om het geheel te faciliteren en te zorgen voor de juiste matches tussen bedrijven.


Wil je graag bedrijven in je gemeente of binnen je netwerk een innovatieboost geven?


Gerelateerde projecten


Greenpoint.be is een geregistreerd dienstverlener voor de kmo-portefeuille van het Agentschap Innoveren & Ondernemen. Vraag hier je subsidie aan