Wilrijkse ondernemers groeien en zoeken verbinding met elkaar

31-08-2022

Met 'De Antwerpse Reus'- een reeks inspiratiesessies - werkte greenpoint.be een format uit voor de stad Antwerpen om ondernemers in detailhandel en horeca de kans te geven elkaar persoonlijk te leren kennen en kruisbestuiving mogelijk te maken. Hierbij kan men leren van ondernemers die met gelijkaardige uitdagingen kampten en oplossingen vonden.

Na eerdere sessies in onder meer Antwerpen centrum,  Berchem, Ekeren en Hoboken waren in mei 2022 de Wilrijkse ondernemers aan de beurt. De onderneming die in Wilrijk in de kijker werd gezet was Kind Van Hout, een winkel voor duurzaam en educatief speelgoed. 

Eigenaars Tom en Debbie Stoop verwelkomden tal van lokale ondernemers en vertelden die avond over hun start in de achtertuin als producent van gepersonaliseerde geschenken, tot een aanzienlijke uitbreiding van hun activiteiten. Het resultaat kon iedereen bewonderen: hun zaak waar beide activiteiten hand in hand gaan.

De aanwezigen kregen tijdens het tweede deel van de avond de kans om eigen ervaringen uit te wisselen en gingen met onderstaande tips en inzichten naar huis. 

1.  Maak meer en beter gebruik van social media, zo kan je extra dienstverlening aanbieden.

2. Innoveren is de boodschap en blijf geloven in wat je doet. De meeste ondernemingen zijn ooit gestart in een garage, kijk waar ze nu staan.

3. Focus op extra klantenbinding en denk na over hoe je je zaak nog sterker lokaal kan verankeren.

4. Complementaire partners zijn een meerwaarde, het resulteert in een frisse kijk op de zaak.

5Verbinding tussen ondernemers is cruciaal, net als het delen van informatie en inzichten.

6. Zet in op je roots. Klanten komen van overal, maar zoeken vandaag toch vooral verbinding met lokale ondernemers.

Het was een geslaagde avond waar lokale verbinding verder in de hand werd gewerkt. Zo zijn er een aantal actiepunten door de Wilrijkse ondernemers voorgesteld zoals de opstart van een gezamenlijke Whatsappgroep en het taggen van elkaars aanbod op social media. Bovendien zagen ze de meerwaarde in van elkaar geregeld te ontmoeten. 

Het was een avond vol inspiratie die de lokale ondernemers deden groeien en verbinden! Heb jij als organisatie ook nood aan kennisdeling? Wij kunnen je helpen om dit op een gestructureerde manier aan te pakken. Contacteer ons vrijblijvend.