Wil je als gemeente, organisatie of bedrijf zelf een innovatietraject opzetten?

02-11-2022

Wil je als gemeente, organisatie of bedrijf zelf een innovatietraject opzetten? Dat kan! Graag bekijken we het samen 💚 Al meer dan 6 jaar mag Greenpoint.be Antwerp.Powered.By.Creatives begeleiden met het bevorderen van kruisbestuiving en samenwerking tussen creatieve en reguliere sectoren in de provincie Antwerpen. Dit soort trajecten zijn ons op het lijf geschreven: grote uitdagingen vertalen in kleine stapjes en resultaten samen vieren. 

Concreet helpt GreenPoint.be Antwerp.Powered.By.Creatives met het uittekenen van een template om bedrijfsleiders binnen een veilige formule stappen te laten zetten richting innovatie. Wij zorgen dat de innovatievraag van de bedrijfsleider haarscherp wordt zodat creatieve experten binnen een welbepaald kader mee resultaten kunnen boeken. 

Een innovatie kan vele gedaantes aannemen: nieuwe producten, nieuwe diensten, nieuwe doelgroepen...maar bij Antwerp.Powered.By.Creatives steeds met de juiste expert bij de juiste uitdaging. 

Op 12 september was het slotevenement van het innovatietraject dat startte in het voorjaar van 2022. Tijdens dit slotevenement presenteerden de deelnemers hun resultaten die ze behaalden na 24 uur intensief samenwerken binnen een strikt kader. Afgewerkte producten en/of diensten werden er niet gepresenteerd maar wel ideeën en tussentijdse stappen die klaar waren om afgetoetst te worden. 

Zo een slotmoment is altijd één van onze favoriete momenten, omdat we dan pas goed zien hoe de samenwerking tussen ondernemer en creatief bureau voor vonken ⚡zorgt.  De kans dat er nadien verder gewerkt wordt in deze duo's is bijzonder groot en daar gaan we voor!

Het is steeds een diverse groep deelnemers: uit de cultuursector, overheid, sociale economie, en zelfs de diamantsector! Er werd door de creatieve bureaus gewerkt aan nieuwe businessmodellen en marketingstrategieën, een *instagrammable* installatie in de openbare ruimte, een duurzame invulling voor een toeristische trekpleister, en nog zoveel meer!

Wij zijn steeds blij om dit soort projecten mee op te zetten, ook voor ons werkt het nog steeds als 'eye-opener' 😉  Want ieder traject is anders...

📸🙏🏾 Shruti Mehta