Wat doen we nu juist bij Greenpoint.be?

22-06-2022

Ik krijg geregeld de vraag "Katja, wat doe jij nu eigenlijk allemaal?" Wel, in het kort, ik begeleid organisaties en overheden die de toekomst willen omarmen. En dit al meer dan 15 jaar op een transparante manier, in nauwe samenwerking met de opdrachtgever en steeds met het beoogde resultaat voor ogen. 

Greenpoint.be is een kleinschalig bureau waar we gaan voor korte communicatielijnen en duurzame relaties. We maken graag tijd om uw organisatie grondig te leren kennen en te bespreken waar we voor jou een meerwaarde kunnen vormen. Zo kunnen we je bijstaan bij het verder uitbouwen van bestaande innovatieve projecten of samen de krijtlijnen uitzetten voor toekomstige projecten, steeds met onze focus op innovatie. 

Hieronder som ik graag nog eens onze diensten op:

Innovatietraject

Wij helpen je in het strategisch onderbouwen van subsidiedossiers en het opzetten van innovatietrajecten. Dit zijn wel afgelijnde opdrachten, meestal vanuit een overheid of een organisatie. 

We starten hierbij steeds met een intake gesprek om goed te vatten waar de opdrachtgever naar toe wil en binnen welke periode.

Een voorbeeld van zo'n innovatietraject is een format dat we uitwerkten voor 'ondernemen in Antwerpen'. Een sjabloon, zeg maar, die hen in staat stelt om in elk van de zeven districten een event te organiseren voor én door de horeca en detailondernemers. 

Of zoals we bij Bokrijk meehielpen het EFRO dossier van VAKlab, de draaischijf rondom vakmanschap en ondernemerschap, te onderbouwen. Dit werd in 2017 goedgekeurd en is nu afgerond. 

Procesbegeleiding

Greenpoint.be geeft niet alleen advies, ideeën of mogelijke oplossingen maar steekt ook de handen uit de mouwen om uw innovatieproject te valoriseren. Wij beschikken namelijk over de juiste tools om dit te realiseren.  Zo hoeft u geen onnodige druk te leggen op uw personeel en geeft u ruimte aan innovatie. 

Voor VAKlab/Bokrijk hebben we 5 jaar lang intensief ingezet op de procesbegeleiding. Dat hield in dat er 2 x per jaar een volledig programma uitgeschreven werd op maat van de ondernemende vakman. 

Voor 'Antwerp.powered.by.Creatives' begeleiden we al jaren de bedrijfsleiders die hun eerste stappen willen zetten in het samenwerken met creatieven. We doen dit volgens een vast format dat we voor hen uitrollen. 

Advies

Heb je nood aan nieuwe inzichten? Of wil je specifiek advies in functie van een dossier? Weet je niet juist welke stappen te nemen om een bepaald resultaat te bekomen? Zijn er mogelijke steunmaatregelen die kunnen helpen jouw idee op de markt te krijgen?

Met onze jarenlange ervaring, onze aanwezigheid in verschillende sectoren en ons netwerk helpen wij u zicht te krijgen op jouw korte, middellange en lange termijn opportuniteiten. We helpen jouw ideeën te ordenen in functie van haalbaarheid en geven jouw ideeën handen en voeten zodat jij ze kan vertellen. Wij zorgen hierbij voor de juiste touch points en introduceren je bij de juiste personen zodat je sprongen kan maken.

Zo hielpen we Easyfairs en Ebema tijdens meerdere workshops zicht te krijgen op hun opportuniteiten. We deden dit samen met hun klanten en hun leveranciers. Nadien konden ze intern verder aan de slag met de resultaten hiervan. 

Keynote / gastdocent

Door middel van inspirerende cases tracht ik het publiek, vaak op een interactieve manier, het belang van innoveren bij te brengen. Maar ook als gastdocent mag/kan je me strikken. Zo begeleid ik al meer dan 7 jaar de studenten van het voortgezet meubelontwerp, een unieke ontwerp opleiding die zich toespitst op de meubelsector, gevestigd in Mechelen.
Voor readmylips modereerde ik het 30 jarig bestaan van BIG, een Vlaams-Nederlandse vereniging  boven- en ondergrondse buisleidingen. Ze zien de komende 30 jaar verandering in de wijze van ondernemen, het ontwerpen en uitvoeren van pijpleidingprojecten en de wijze waarop ze inzetten op de energietransitie.

Heb je nood aan één van de bovenstaande diensten en wil je dan ook graag een beroep doen op onze expertise?

Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende babbel. We zetten de koffie alvast klaar 💚