Vonk

16-11-2022

Dit social project van ondernemende vrienden willen we extra onder de aandacht brengen šŸ’š Vonk is de naam, een nieuwe groeiplek in Boechout voor jongeren tussen 15 en 23 jaar met een psychische kwetsbaarheid.

Vonk is ontstaan uit een idee van Yannic Verlinden en Olivier Taveirne die vanuit hun eigen ervaring hadden gemerkt dat onze hulpverlening enorme wachtlijsten heeft voor jongeren met mentale problemen. Toen begonnen ze te denken om zelf een plaats te creƫren waar jongeren die vastgelopen zijn de tijd en ruimte krijgen om zonder druk weer de juiste weg te vinden. Om even te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit en echt tot rust te komen. Waar ze even 'mogen zijn', zichzelf kunnen hervinden en talenten kunnen (her)ontdekken.Vonk biedt trajecten aan van 2 weken voor een groep van 6 jongeren, waarin er diverse creatieve ateliers, workshops en gesprekken gegeven worden. Het traject dat een jongere binnen VONK bewandelt wordt mee vorm gegeven door henzelf en is bijgevolg afgestemd op hun noden. De context van de jongeren krijgt hierin ook een belangrijke plaats.

Het basisaanbod bestaat uit muziek, keramiek, creatieve ateliers, houtbewerking, dieren, moestuin, wandelen met de ezels en koken. Naast het groepsaanbod is er ook voldoende ruimte om een individueel gesprek aan te gaan met de begeleiders.

De eerste 3 trajecten waren een overdonderd succes en duiden op het feit dat er nood is aan zulke plaatsen voor jongeren. In het najaar zal er opnieuw maandelijks 1 traject worden aangeboden. Verder zal er tijd nodig zijn om middelen aan te wenden en hen verder kenbaar te maken bij de doelgroep, de verschillende doorverwijzers en potentiƫle sponsors.

Greenpoint.be geeft met plezier de nodige aandacht aan zulke initiatieven. Ook jouw bedrijf kan hen sponsoren. Bekijk snel hun website en zie of jij op Ć©Ć©n of andere manier iets kan betekenen voor Vonk.