Verbinding werkt!

22-02-2023

Twee weken geleden werden in de Bozar in Brussel de prestigieuze Henry van de Velde Awards uitgereikt, de belangrijkste designprijzen in België. Wij bij Greenpoint.be geloven sterk in kruisbestuiving en zetten hier dagelijks op in bij het selecteren en uitvoeren van onze projecten. Het correct verbinden en inspireren van mensen kan leiden tot mooie en vaak verrassende resultaten!

Een voorbeeld hiervan is VAKlab en de Henry van de Velde Awards. VAKlab is het expertise- en dienstencentrum van Bokrijk rond vakmanschap en ondernemerschap én de organisator van de jaarlijkse BKRK-award. Hieronder kan je lezen hoe ze met elkaar in verbinding staan en welke rol Greenpoint.be hierin heeft gespeeld.

Katja van Greenpoint.be zetelde enkele jaren in de jury van de Henry van de Velde Awards. Tijdens het schrijven van het VAKlab EFRO dossiers zagen we enkele bruggen en konden we Flanders DC inlijven in het programma van VAKlab maar ook meenemen als trotse partner bij het verder uitbouwen van de BKRK award. 

Voor Bokrijk konden we een brug bouwen naar de Henry van de Velde Awards en sinds enkele jaren is er een "Craftsaward" die vakmanschap binnen design centraal plaatst binnen deze wedstrijd. We zien regelmatig dezelfde namen terugkomen in deze verschillende awards wat maakt dat ze erg aanvullend zijn 💚.

De eerdere winnaars van de BKRK-award #glas, Kuyckxmeers, zijn nu ook weer in de prijzen zijn gevallen. Met 'Glasstromen', een reeks zero waste vazen, hebben ze zilver behaald in deze categorie 'Craftsaward'. Eerder waren er Les monseigneurs die hen voorgingen. 

Amandine David, de winnares van de de Young Talent Award, is dan weer een inspirerend voorbeeld voor de nieuwe BKRK-award #vlechttechniek. Amandine David is designer en onderzoekster en specialiseerde haar in korte tijd in traditionele ambachten zoals weven en pottenbakken in combinatie met digitale productie. Vakmanschap en innovatie verbindt ze op die manier feilloos. 

Met Crossing Parallels en Weaving Code werkt ze samen met onder andere Esmé Hofman (coach bij de BKRK-award #vlechttechniek) en Joris van Tubergen om gereedschap, objecten en hybride productiemethoden te ontwikkelen die traditionele weeftechnieken en 3D-printing samenbrengen.

Tip: naar jaarlijkse traditie stellen de winnaars van de Henry van de Velde Awards hun werk tentoon in Bozar in Brussel. De expo is gratis te bezoeken tot en met 2 april 2023. 

Wij waren er en lieten ons inspireren 💚