Conceptstore HOST in Berchem, zó doen zij het.

06-04-2022

Met 'De Antwerpse Reus'- een reeks inspiratiesessies - werkte greenpoint.be een format uit voor de stad Antwerpen om ondernemers in detailhandel en horeca de kans te geven elkaar persoonlijk te leren kennen en kruisbestuiving mogelijk te maken. Hierbij kan men leren van ondernemers die met gelijkaardige uitdagingen kampten en oplossingen vonden.

De sessie in maart 2021 viel midden in de lockdown waardoor we niet bij de gekroonde Antwerpse Reus zelf konden afspreken, maar we ons online hebben ontmoet. Het was het spreekwoordelijke spek naar de bek van de eigenaars van HOST. Zij waren namelijk gekroond tot Antwerpse Reus omdat ze er in relatief korte tijd in slaagden online zichtbaar te worden en dat gekoppeld aan de boodschap #Kooplokaal.

Ze blikten terug op de afgelopen 2 jaar waarin creativiteit in het ondernemerschap de grote uitdaging was, ook voor hen. E-commerce, take away én lokaal coronaproof winkelen... plots moest er gegoocheld worden met andere manieren om te ondernemen. De kunst was om via online tools meer bekendheid te genereren. Of samen met andere ondernemers een digitale plek creëren waar bezoekers lokaal online kunnen shoppen. 

Tijdens de online netwerkavond kregen de andere handelaren van het district Berchem insights die ze meteen konden inzetten. We sommen ze hier voor je op:

  1. Blijf op social media wie je bent en ga steeds voor een persoonlijke aanpak. Zo weten je klanten dat jij online met hen praat en dat maakt het medium echter en vervolgens krachtiger.
  2. Het is belangrijk te weten wat je wil en waar je voor staat. Als je je 'Unique Selling Proposition' helder uitzet, wordt de communicatie peanuts. Eva en Laura hebben een sterk concept uitgewerkt - een meisjeskamer voor grote mensen - en kennen hun doelpubliek.
  3. De verhalen en de foto's die je op social media etaleert, moeten overeenstemmen met wat je volgers kunnen terugvinden wanneer ze fysiek naar je zaak komen.


Wie is HOST? 

5 jaar geleden openden de twee zussen, Eva en Laura Broeckx, hun zaak in Berchem. Biologe en leerkracht van opleiding, maar beiden op zoek om samen te werken rond duurzaamheid, vormgeving en mode. Ze verbouwden het pand met behulp van de renovatietoelage van stad Antwerpen tot een totaalconcept. Inmiddels zitten ze gebeiteld in de Statiestraat en hebben ze een trouw buren-klantenbestand. 

Een bezoek meer dan waard. 

We 💚