Subsidies? Yes and?

11-05-2022

Wij mochten aanschuiven op 23 maart voor de dag rond de Europese programma's in Thor Central te Genk. De provincie Limburg biedt ondernemingen en organisaties namelijk gerichte informatie- en adviesverstrekking bij oproepen voor projecten en partnerschappen, en begeleidt je met advies op maat bij het indienen van een projectidee. Niet enkel Limburg maar ook de andere provincies zetten er sterk op in.

Er zijn veel financieringsprogramma's voor ondernemingen en organisaties maar hoe kan je als bedrijfsleider de meest geschikte selecteren? 

Wel, vaak kan je terecht bij je provinciebestuur. Zij hebben er alle baat bij dat bedrijven en organisaties meedingen naar (Europese) fondsen. Het Europese subsidielandschap biedt namelijk heel wat mogelijkheden om verder te groeien als duurzame en competitieve topregio. 

Bij de zoektocht naar de juiste match vertrek je best vanuit de missie en de visie van jouw organisatie en bekijk je of één van de vele programma's de hefboom kan vormen die jij nodig hebt. Je missie en visie aanpassen aan een programma is een minder goed idee. Dat zou willen zeggen dat de focus niet ligt op de innovatie vanuit jouw bedrijf of organisatie maar dat je eerder gefocust bent op de middelen die het programma je aanbiedt. Indien je om deze reden de koers van je bedrijf zo hard moet veranderen, is het vaak verloren moeite. Want je mag niet vergeten dat een subsidietraject bovenal werken is. Het kost je tijd, inspanning en geld. Cadeau's worden er niet uitgedeeld...

Wij begrijpen natuurlijk dat je als bedrijfsleider op de eerste plaats bezig bent je bedrijf te leiden. De kunst is partners te zoeken die je helpen om je innovatie ideeën handen en voeten te geven én de mogelijkheden voor ondersteuning af te checken. Via onze dienst innovatietraject  kunnen we je daarmee helpen. De provincie Limburg maakte een mooi overzicht van de verschillende Europese subsidieprogramma's die in de regio Limburg lopen of van start zullen gaan. Dat overzicht kan je hier vinden. 

En wij kunnen je tevens meer vertellen over het EFRO dossier VAKlab dat we van 2017 tot en met 2021 succesvol begeleidden.