Stem nu op je favoriete genomineerde van de BKRK AWARD #SMAAK

10-08-2022

Voor VAKlab Bokrijk zorgde Greenpoint.be voor de ondersteuning bij het wedstrijdverloop van de BKRK award #SMAAK. Zo hebben we o.a. de juiste juryleden benaderd en het ganse traject mee gefaciliteerd. De juryleden waren niemand minder dan Pascale NaessensTim Van Steenbergen, Pascal Cools en Amélie Rombauts

Maar liefst meer dan 40 dossiers werd door de jury aandachtig ingekeken en besproken. Begin mei was er het eerste jurymoment waar de 10 inzendingen geselecteerd werden op basis van volgende criteria: duurzaamheid en creativiteit, innovatie, ondernemerschap, pers en communicatie, trends en presentatie. Vervolgens was er een meet and greet met de voltallige jury waarna de 10 geselecteerden de ontvangen feedback op hun voorstel konden verwerken in een nieuw voorstel.

Je kan de inzendingen van de 10 geselecteerden nog tot en met 2 november bezichtigen in de pastorij van Schriek (Openluchtmuseum) te Bokrijk. 

Tijdens het verdere verloop van deze wedstrijd nomineerde de jury eind juni de 3 beste kandidaten. Uit deze 3 inzendingen zal er een finale winnaar worden gekozen die op 8 september wordt bekendgemaakt. 

Hieronder zetten we ze graag even op een rijtje voor jou: 

G.S.ONE

Het handjuweelobject van Jo en Dirk van Archijewel houdt het midden tussen servies en bestek. Het hand/ring-object is een kruisbestuiving tussen architectuur en juwelenontwerp en presenteert culinaire creaties van masterchefs als smaakvolle, kostbare kleuredelstenen en creëert volgens de jury een bijzondere smaakbeleving. Bij voorkeur wordt het object uitgevoerd in zilver of goud, maar het kan ook geprint worden in kunststof of vervaardigd in porselein of roestvrij staal. 

CONVERSATION CUP

Karen Wuytens werkt voor haar onderzoek aan PXL-MAD rond objecten in de context van rouw. Ze ontdekte dat de traditie van het gebruik van rouwserviezen verloren is gegaan, terwijl iedereen, zeker in deze tijden, nood heeft aan een gesprek met 'een bakje troost'. Ze koos bewust voor een samenwerking met Studio Pieter Stockmans omwille van de ambachtelijke manier van werken, de hoge kwaliteit en lokale, duurzame productie. Samen ontwierpen ze een geschenkverpakking met 2 tassen die een uitnodiging vormen om verbinding te maken en met elkaar te spreken. Naar aanleiding van het begeleidingstraject gekoppeld aan deze wedstrijd werd het verhaal uitgebreid naar een geschenk voor iedereen die nood heeft aan een luisterend oor in een één-op-één gespek.

ZIN

Zin brengt ons zo dicht mogelijk bij eten, bij samen eten. Tom Fonteyn toont ons hoe design een positieve invloed kan hebben op de eetbeleving van mensen die, als gevolg van dementie, kampen met geur- en smaakproblemen. Het uitzicht, het geluid, de textuur en de temperatuur van de maaltijd hebben een invloed op de totale smaak-en eetbeleving en prikkelen de zintuigen.

Op basis van onderzoek werd de collectie ZIN ontwikkeld. Het verwijst naar zin in eten door prikkeling van de zintuigen. Naast vorm en kleur draagt ook de textuur bij aan deze smaakbeleving.

De winnaar wordt niet enkel door de jury gekozen. Jij kan namelijk tot en met 31 augustus stemmen op je favoriete genomineerde en zo inspraak hebben op de finale beslissing van de BKRK award #SMAAK winnaar. 

Dus stemmen is de boodschap!