Samen aan tafel, ook met jouw organisatie?

13-09-2023

'De Antwerpse Reus' is een format die we voor Stad Antwerpen uitwerkten met als doel de horeca en detailhandel inspireren en aanzetten tot innoveren. Dit door goede voorbeelden te belichten, een netwerk aan te bieden én expertise te delen. We zijn ondertussen in ons derde jaar van deze succesformule en hebben de 7 districten van de stad Antwerpen al meermaals aangekaart. 

Tijdens deze avonden geven we ondernemers in detailhandel en horeca de kans om elkaar beter te leren kennen en zetten we in op kruisbestuiving. Elke avond is tot in de puntjes voorbereid zodat het leren van ondernemers, die vaak met gelijkaardige uitdagingen kampen, de focus is. Samen oplossingen vinden en weten wat we aan elkaar hebben als handelaren en als stad, daar werken we naar toe. 

We zoeken steeds naar een juiste insteek voor de buurt, bereiden mee de genodigdenlijst voor en bespreken vooraf met bepaalde stakeholders hun ideeën en de opzet van de avond.  Zo hebben we door de jaren heen al verschillende thema's uitgewerkt:  innoveren in de horeca, social media in de detailhandel, digitaliseren, klantenbinding,... 

De volgende Antwerpse reus zal doorgaan in Antwerpen-Noord. Het is een van de bruisende buurten van de stad met een enorm divers winkel- en horeca-aanbod. Helaas geven heel wat vrouwen aan dat ze zich niet altijd op hun gemak voelen om hier te komen winkelen. We merken dat verschillende ondernemers inspanningen doen om hun zaak en de buurt aangenamer te maken voor vrouwelijke klanten en dat willen we delen. We zijn ervan overtuigd dat er tijdens deze gespreksavond minstens drie acties uit de bus komen die empowerment geven aan heel de buurt. 

Lokale verbinding en inspiratie gekoppeld aan tips & tricks die elke ondernemer onmiddellijk kan toepassen. Een avond vol inspiratie die de lokale ondernemers doet groeien.

Heb jij als organisatie ook nood aan kennisdeling? Wij kunnen je helpen om dit op een gestructureerde manier aan te pakken. Contacteer ons vrijblijvend.