Wat is de impact van design op innovatie? 

17-01-2022
Technologiebedrijf Aloxy deed beroep op Studio Dott
Technologiebedrijf Aloxy deed beroep op Studio Dott

Dat wij overtuigd zijn van de meerwaarde van design in een innovatie proces dat mag ondertussen duidelijk zijn, hopen we 🤩

Maar wat is nu juist innovatie? en wat is nu juist design? Wel, wij verstaan onder innovatie het duurzaam op de markt introduceren van nieuwe producten en diensten. Dat kan gaan over nieuwe diensten die een stad of organisatie aanbiedt aan zijn inwoners maar ook over nieuwe producten dat een museum op de markt brengt ter ondersteuning van hun toekomstgerichte werking.          

Maar waarom is dat design dan zo belangrijk? Uit een studie die Flanders DC begin januari onder de aandacht bracht wordt design thinking gebruikt om problemen op te lossen vanuit de noden van de gebruiker (burger of werknemer) en hen via co-creatie te betrekken bij het bedenken en testen van oplossingen.                                                                                  Onze ervaring leert ons dat vele organisaties nog steeds vertrekken vanuit de oplossing die ze zelf hebben bedacht 😊 en niet vanuit het probleem van de gebruiker. Maar staat die gebruiker dan niet centraal? 


"De grote meerwaarde die design biedt, is dat het ons in staat stelt om samen met de klant na te denken over het specifieke probleem dat zij ervaren, om vervolgens gezamenlijk met hen een oplossing uit te werken. 

aldus een een Onderneming in de technologiesector volgens het artikel van Flanders dc.

Wij zijn erg benieuwd naar de resultaten van de studie van KPMG in opdracht van het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen en roepen zoveel mogelijk bedrijfsleiders en beleidsmakers op het webinar te volgen.  Er worden voorbeelden aangehaald van Vlaamse bedrijfsleiders waarbij design hen heeft geholpen om nieuwe of verbeterde producten/diensten te introduceren, zich te onderscheiden, hun omzet te verhogen, hun marktaandeel te vergroten en/of nieuwe markten aan te boren. Het webinar is gratis maar inschrijven wel verplicht. 

Noteer donderdag 24/2/22 15u in je agenda ✅ en registreer 

Ik spreek je graag erna om te bekijken wat wij voor jouw organisatie kunne doen.