Nog enkele dagen aftellen en het KMSKA is terug open

21-09-2022

Op 24 en 25 september 2022 opent het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) feestelijk terug de deuren voor het grote publiek 🙌🏼🥳 En dit na meer dan 10 jaar intensieve verbouwingswerken!

Deze heropening wordt dan ook uitgebreid gevierd met een kunstzinnig festival. Op het museumplein vinden dit weekend optredens en festiviteiten plaats. Alle deze activiteiten buiten de museummuren zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Reserveren hoeft niet. 

In het museumgebouw zelf zullen er inspirerende cross-overs, installaties en expo's te ontdekken zijn. Kinderen en hun families nemen deel aan creatieve ateliers en workshops. Koop snel je ticket voor een museumbezoek. Je reserveert meteen ook een tijdslot.

Met Greenpoint.be werden we ingeschakeld in het voortraject van de heropening van dit grootste kunstmuseum van Vlaanderen. Greenpoint.be vormde in een eerste fase het aanspreekpunt voor de stakeholders van het KMSKA en werd in een tweede fase ingeschakeld om de buurt rondom het KMSKA te betrekken in het verhaal. Dit door eerst een buurtonderzoek te doen en vervolgens de buurtwerking in kaart te brengen. 

Als partner kregen we de kans om het KMSKA gisteren al te bezoeken. En we kunnen je verzekeren...het is de moeite waard!

Wat na de heropening? Het is de ambitie van het KMSKA om zich te positioneren als absolute must-see bestemming voor cultuurliefhebbers in binnen- en buitenland. Met een eigentijdse museale werking, een collectie van wereldklasse en een iconisch gebouw, positioneert het KMSKA zich namelijk aan de Europese top van musea. Als culturele erfgoedinstelling bekleedt het museum bovendien een unieke internationale positie in het erfgoedveld. Het is ook het enige museum in Vlaanderen met een eigen restauratie-atelier en expertisecentrum rond Rubens, Ensor en de Antwerpse barok.

Volg het KMSKA via instagram en blijf op de hoogte van hun planning in het najaar.

Tot in het KMSKA?