Leestip! Zin om te experimenteren met kruiden? 

17-08-2022

Op 16 juni was Greenpoint.be als panellid te gast bij het inspiratieforum "The Square" van de Bank van Breda. Er waren zoveel inspirerende activiteiten gepland en we hadden het geluk een workshop te mogen volgen bij Natalie Schrauwen, de ultieme kruidenfee.... Althans voor ons toch.

Ze nam ons mee op pad in een straal van 500 meter rondom het hoofdkantoor van de Bank van Breda in Antwerpen en aldaar plukten we kruiden om onze cocktails lekker te pimpen.

Als de bliksem renden we de volgende dag naar de boekenwinkel en kochten haar boek 'KITCHEN LAB, een handboek voor de thuisdrogist'. In het boek staan met zeer duidelijke stappen meer dan 150 haalbare recepten beschreven, met ingrediënten uit tuin en keukenkast. Zo kan je bijvoorbeeld zelf een ontsmettende balsem, een bananenmilkshake tegen stress, een wc-onststopper of een antikaterthee maken. En dit allemaal met natuurlijke producten en zonder additieven!

Samen met haar zus creëert Natalie met dit boek een plaats waar ze aloude kennis nieuw leven inblaast en in een modern jasje stopt. Om weer te leren hoe eenvoudig het is om het merendeel van de producten die je in en om het huis gebruikt zelf te maken. Bovendien verlaag je er zelfs je ecologische voetafdruk mee.

Wauw! Wij zijn onder de indruk! Een eigen verzorgingslijn, natuurlijke medicijnen maar vooral al dat preventieve lekkers vinden wij gewoonweg top bij Greenpoint.be. We geven dit ultieme back-to-basics boek voor de moderne 'zelfvoorziener' dan ook graag mee als leestip. Neem tijdens deze zalige zomeravonden de tijd om inspiratie op te doen uit dit boek en ga vervolgens zelf aan de slag. De boog hoeft niet altijd gespannen te staan 😉

We 💚