Kies voor creativiteit van eigen bodem - ik koop Belgisch 

20-07-2022

De nationale feestdag staat voor de deur! Dringend tijd om nog eens creativiteit van eigen bodem te promoten 🖤💛❤️, meer bepaald de non-profit organisatie "Ik Koop Belgisch". In 2015 werd de campagne in het leven geroepen door initiatiefnemer Flanders DC en dit om de consument duidelijk te maken wat Belgisch is in mode en design. Met de nieuwe versie van hun platform is de lijst verder uitgebreid naar andere creatieve sectoren zoals beeldende kunst, games, illustratie en muziek

Het gaat hier concreet om artiesten, bedrijven of merken die deel uitmaken van de creatieve sector en die een Belgisch ondernemingsnummer hebben. Ook multibrand stores horen erbij, op voorwaarde dat hun aanbod 100% Belgisch is. Dit zijn de eerste belangrijke vereisten, maar er is meer. 

Het creatieve proces voor de ontwikkeling van het product moet bovendien plaatsvinden in België. En daarbij moet ook sprake zijn van een écht creatief proces. 

Tot slot houdt "Ik Koop Belgisch" het voorlopig bij creatieve sectoren met een direct verkoopbaar eindproduct, geen diensten of optredens dus.

Klik hier om deze Belgische artiesten, designers, merken en bedrijven uit de creatieve sector te ontdekken die een eigen werk of product aanbieden dat je meteen kan kopen!