“Het is straf hoe helder dingen plots worden als je een professionele buitenstaander naar je onderneming laat kijken.”

07-06-2021

IJGC biedt met hun edelsteencertificaten een vernieuwende aanpak aan de edelsteenhandel. De coronacrisis bleek het ideale moment om hun communicatie scherp te stellen en daarom stapten ze in een innovatietraject van Antwerp.Powered.by.Creatives en werden ze door Greenpoint.be gematcht met KAN DESIGN, 

An Jonckers en Elkan Wijnberg vertellen:

"IJGC certificeert edelstenen, maar hierbij stapten we af van een serviceprijs gebaseerd op karaatgewicht, zoals gangbaar is in onze sector. Wij baseren onze prijs op de inspanning die nodig is om een edelsteen te identificeren. Die aanpak kan je gerust disruptief noemen. Tegelijk willen we zoveel mogelijk digitaliseren en automatiseren -zowel voor de klant als voor onze eigen interne processen- en daarvoor deden we heel wat investeringen. Helaas kregen we de omvang van onze dienst en ons product niet scherp geformuleerd, daar hadden we hulp bij nodig.

In juni 2020 hoorden we voor het eerst over de innovatietrajecten van ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. Ondertussen was de coronacrisis in volle gang en dat bood ons de mogelijkheid om voldoende tijd te nemen en na te denken. Uiteindelijk werden we door Katja van Greenpoint.be gematcht met KAN DESIGN. En meteen merkten we een enorme luisterbereidheid en betrokkenheid.

Het is heel straf hoe helder dingen plots kunnen worden als je een professionele buitenstaander naar je onderneming laat kijken. Dat kunnen we iedereen aanraden.

Samen met KAN hebben we een communicatiestrategie uitgewerkt en die willen we in de komende periode uitrollen. Van het hele traject hebben we heel veel opgestoken. Persoonlijk had ik het niet altijd gemakkelijk tijdens de coronacrisis, gelukkig heb ik met Elkan een ervaren ondernemer achter mij die me heeft geholpen om veerkrachtig te blijven. Nu zijn we met IJGC helemaal klaar om er in te vliegen."

Ondernemers staan er niet alleen voor in Antwerpen. Wil je ook genieten van steun van de stad? Hier kan je het hele artikel lezen .

Copyright: Wim Hadermann