Onze aandacht werd getrokken door Niels Meijssen die zich boos maakte op LinkedIn.

18-09-2020

Niet dat wij fan zijn van negatieve berichten op social media maar hij heeft wel een punt, een dik punt!  Hij kaart de vraag van Booking.com voor staatssteun aan en dit terwijl ze vorig jaar nog 5 miljard euro winst maakte. 

Hij spreekt over dark patterns en gemanipuleerde schaarste die dominante spelers gebruiken om zoveel mogelijk geld en marche te ontfutselen. Niet alleen van ons als gebruiker maar vooral van de handelaren die al het werk leveren.  

Het lijkt een vriendelijke ontmoetingsplek tussen vraag en aanbod maar dat is schijn. 

Niels spuwt niet zijn gal alleen maar stroopt zijn mouwen op en komt naar buiten met een nieuw aanbod en herformuleert de platform-economie met zijn opzet beterboeken.nl.

Zondag 20 september om 22u05 op NPO2  gaat VPRO Tegenlicht in "goed geld verdienen" op zoek naar nieuwe bedrijfsmodellen die de economie crisisbestendig(er) maken.

De coronacrisis heeft pijnlijk blootgelegd wie de 'corporate villains' zijn. Welke bedrijven zich de afgelopen jaren - onder druk van aandeelhouders - blindstaarden op korte termijn winstmaximalisatie, maar vrijwel direct in financiële problemen kwamen toen COVID-19 wereldwijd de kop op stak. En ja, sommigen moesten zelfs bij overheden aankloppen voor staatssteun. In het licht van deze gebeurtenissen kondigde The Financial Times 'het einde van het aandeelhouderskapitalisme' aan. Zelfs de conservatieve krant zag in dat het anders moest. Gelukkig experimenteert een voorhoede van ondernemers met nieuwe bedrijfsmodellen die stabiliteit, verantwoordelijkheid en continuïteit als leidraad nemen en niet enkel het creëren van maximale aandeelhouderswaarde. wij gaan kijken! en jij?