Greenpoint.be en het onderwijs: een match! 

25-10-2023

Greenpoint.be is actief in het hoger onderwijs. Zo geven we al meer dan 10 jaar het gastcollege "hoe breng ik mijn producten naar de markt?" bij de opleiding 'postgraduaat meubelontwerp' aan de Thomas More Hogeschool. Hier leggen we de basis voor een circulaire gedachtengang en begeleiden we de studenten individueel in hun proces. Waarom maken ze de producten of diensten?  Voor wie maken ze de producten of diensten? Welke allianties kunnen ze smeden om hun producten of diensten duurzaam te ontwikkelen en nadien duurzaam te verdelen? 

Vanaf dit jaar geven we ook een gastcollege aan the 'International Postgraduate in the Design of Services and Service Environments'. Space and Servicedesigners' richten zich op het verduurzamen van de toekomst en geven vorm aan oplossingen die de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling ondersteunen. 

Greenpoint.be werkt vanuit het werkveld maar een goede kennis vanuit het academisch veld is onmisbaar. We volgen al jaren Karine Van Doorsselaer op de voet. Karine is hoofddocent Materialenleer en Ecodesign bij opleiding productontwikkeling UA en deelt haar kennis gul en inspirerend. Bovendien gaan we zelf geregeld terug op de schoolbanken zitten. Zo volgden we deze zomer een opleiding "driving business towards the Sustainable Development Goals" bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Door zelf up-to-date te blijven en levenslang te leren kunnen we onze klanten nog beter ondersteunen richting toekomst.