We modereerden een inspirerende middag rond duurzaam ondernemen en innovatie voor Retail Masters

21-12-2022

Voor een 20-tal ondernemers modereerde Greenpoint.be op 13 december een rondetafelgesprek in het restaurant 'WILD'N', dat is ondergebracht in het prestigieuze vijfsterrenhotel 'Sapphire House Antwerp' te Antwerpen. Het initiatief kwam van Retail Masters zijnde Neopaul, Scents, Lunoo, Digitopia, Retail&Offices. Ze brengen geregeld een aantrekkelijke mix van ondernemers samen met telkens specifieke uitdagingen. De focus ligt op kennisdeling en netwerken in een exclusief kader. 

Stefaan Vandist, auteur van het boek 'Pretopia', zorgde voor een aantal pittige stellingen waarover we samen in dialoog gingen. Dit tussen de uitsluitend plantaardige gangen vervaardigd door sterrenchef Bart De Pooter door.

Als moderator zorgde wij dat iedere aanwezige deelnam aan het gesprek en we per stelling tot een samenvatting konden komen. Diverse brainpickings over uiteenlopende duurzaamheidsthema's zorgde dat de aanwezige managers met een volgeladen rugzak aan ideeën en inspiratie naar huis konden gaan. 

Enkele topics van de agenda waren:

Hoe schep je een mindset die duurzaam ondernemen beloond?


• Hoe innovatieprocessen je core business scherp houden


• Tips om je vastgoed- en facility management te optimaliseren


• Duurzaam recuteren bestaat dat? Hoe kan Employer Branding
 helpen?

• Moeten duurzame ontwikkelingen altijd geld kosten?

De feedback van de organisatoren is ondertussen ook binnengekomen. Iedereen was zeer tevreden en het concept is voor herhaling vatbaar.
In dit soort opdrachten komen wij volledig tot ons recht: inhoudelijk kunnen we een aardig mondje meespreken over innovatie en duurzaamheid en linken leggen tussen deelnemers is onze tweede natuur 💚

Hier worden we blij van!