Design Nation: een kwalitatieve vakbeurs 

08-11-2023

We kregen de fijne opdracht om op 19 en 20 oktober de trendstalk te modereren op het nieuwe B2B event Design Nation in Kortrijk Xpo. Deze vakbeurs is de nieuwe hotspot voor designprofessionals actief in de contract- en projectmarkt. Naast de hoeveelheid aan innovatieve producten op de standen ging het op de trendstage over luxejachten, duurzaamheid, design... en het verenigen van tegenstellingen! Greenpoint.be is graag aanwezig tijdens zulke events want trends monitoren en geïnspireerd geraken is essentieel om het verschil te maken 🤩

Hieronder een kort overzicht van de sprekers die we op de trendstage mochten ontvangen. 

DAG 1

Op de eerste dag kwamen Hannah Hombergen, Julien Renault en Christine Boland ons inspireren. Hannah Hombergen is actief in de wereld van luxejachten. Zij had het tijdens haar lezing over de belangrijkste trends in de wereld van de luxejachten, toegespitst op het interieur. 

Julien Renault, de 18e Knack Weekend Designer van het jaar, maakt met zijn studio Julienrenaultobjects objecten van creatie tot presentatie. Als ontwerper, fotograaf en interieurontwerper stelt hij zijn fascinatie voor industriële vormen ten dienste van het dagelijks gebruik.

Tot slot mochten we tijdsgeestanalist Christine Boland verwelkomen. Zij nam ons mee door haar analyse voor de winter 24/25. Deze draait om het verenigen van tegenstellingen, een symbiose van schijnbare tegenpolen als symbool voor verbinding in de hedendaagse complexe wereld.

DAG 2

De volgende dag was het de beurt aan Hilde Francq, Isabelle Vérilhac en Bjorn Verlinde.

Hilde Francq kwam ons de interieurtrends voor 2024 meegeven. Voor welke kleurencombinaties, materialen, vormen en patronen zullen consumenten warm lopen in de komende jaren?

Isabelle Vérilhac, voormalig voorzitter van het BEDA (Bureau of European Design Associations), vertelde ons wat meer over welke besluiten er momenteel op Europees niveau worden genomen op het vlak van design, duurzaamheid en inclusie in de creatieve en industriële domeinen van de sector. 

Tot slot gaf interieurarchitect, Bjorn Verlinde, een inkijk in het ontwerpproces van restaurants. 

Het was een dag vol inspiratie! Proficiat aan de deelnemers en organisatie van deze vakbeurs. Wij kijken al uit naar de volgende editie 🤩