Design Fest Gent

25-05-2022

Je moet vanaf nu niet enkel meer afzakken naar het jaarlijks evenement Dutch Design Week te Eindhoven, want Vlaanderen heeft vandaag dit jaar een nieuw tweejaarlijks festival, genaamd Design Fest Gent. En wow...wat waren wij onder de indruk! 

Vorige maand barstte Design Fest Gent los, een 10-daags festival dat ruimte biedt aan ontwerpers om grensverleggende ideeën te presenteren. Met een focus op duurzaamheid in al haar facetten wou Design Fest dit jaar de bezoekers en bewoners van Gent niet alleen inspireren, maar ook uitdagen en aanzetten tot dialoog.

Artiesten zoals o.a. Dries Depoorter, Maarten Vanden Eynde en Repulp design, toonden hun werk aan het groot aantal bezoekers. Het publiek kreeg de keuze uit een ruim aanbod aan installaties, workshops en lezingen, gebundeld in drie inhoudelijke clusters: Look Back, Move Forward en Do Care. Look Back toonde projecten waarin ambacht, traditie en nieuwe technologie samenkomen. Move Forward focuste op hybride samenwerkingen tussen wetenschap, design en technologie met de natuur als blauwdruk. Tot slot bundelde Do Care ontwerpen met een maatschappelijke impact.


Dries Depoorter

Maarten Vanden Eynde

Repulp design

Het festival stimuleert trouwens niet enkel creativiteit maar wil ook een matchmaker zijn voor nieuwe samenwerkingen tussen ontwerpers, kennisinstellingen, organisaties en de industrie. De handen werden duidelijk in elkaar geslagen in Gent, want design is zoveel meer dan het maken van objecten!

Design Fest Gent is een samenwerking tussen Design Museum Gent, Industriemuseum Gent, Ministry of Makers, Flanders DC, Universiteit Gent, LUCA School of Arts, Artevelde Hogeschool, KASK & Conservatorium (HOGENT - Howest) & KU Leuven.

Wil je nog geïnspireerd blijven door dit festival? Ontdek meer op designfest .


Design Fest, we zien je graag terug in 2024!

We 💚