De 4 bronnen die Greenpoint.be inspireren 

24-08-2022

Als ondernemer zit je vaak op een eiland te werken, ten volle gefocust op je eigen onderneming. Toch is belangrijk om geregeld over het spreekwoordelijk "muurtje te kijken". Om de wereld te ontdekken en je te laten inspireren. Dit om vervolgens te kunnen groeien, verbinden en innoveren.

Inspiratie kan je overal opdoen. Door een boek, een infosessie, een rustige wandeling in de stad, een netwerkevent of een verre reis. Wij bij Greenpoint.be proberen hier dan ook zo veel mogelijk op in te zetten.    

Maar ook op kantoor draaien we de inspiratieknop niet zomaar om. We raadplegen vanachter onze bureau het internet, de venster op de wereld. Hierbij zoeken we gericht naar inspiratie met kernwoorden die dichtbij Greenpoint.be staan, zoals 'innovatie', 'design' en 'ondernemen'. 

Het wereldwijde web is hiervoor een snelle, makkelijke en toegankelijk bron maar de keerzijde is de overload aan informatie, hetgeen je zoektocht naar degelijke content kan bemoeilijken. 

Door de jaren heen hebben we echter een aantal betrouwbare online inspiratie- en kennisbronnen geselecteerd die we steevast volgen. 

Hieronder kan je ze terugvinden: 

-Dezeen is het populairste en meest invloedrijke magazine rond architectuur, interieur en design. Ze brengen een wereldwijde selectie van projecten rond bovenstaande thema's. Dezeen is ook de meest aangeraden designsite ter wereld. Bovendien brengen ze Jaarlijks ook een award uit om designers te ondersteunen. 

-Bloovi helpt mee aan het uitbouwen van een community voor ondernemers waar ze inspiratie, inzichten en een netwerk kunnen uithalen. Bloovi brengt zowel online als offline unieke verhalen van pioniers, van doorzetters en van game changers.

-Agentschap Innoveren & Ondernemen is het aanspreekpunt voor alle ondernemers in Vlaanderen. Zij helpen ondernemers groeien en geven inspiratie aan hun doelgroep. Interessante oproepen worden geregeld gedeeld en info over subsidies kan je eveneens terugvinden op hun site. 

-Flanders Investment & Trade is dan weer het aanspreekpunt voor internationaal ondernemen in Vlaanderen. Ze boosten o.a. de internationale vermarkting van Vlaamse innovatie.

Bekijk zeker hun websites voor meer info en volg hen op social media voor "heet van de naald-nieuws". 

En denk eraan: inspiration is key!