De 10 geselecteerden: BKRK-award#Smaak

15-06-2022

De BKRK-award is voor Bokrijk één van de vele manieren om vakmanschap in de kijker te zetten. De wedstrijd, die al toe is aan zijn zevende jaargang, plaatst dit jaar 'smaakbeleving' centraal. Concreet zoekt Bokrijk met de BKRK-award #Smaak een product of een dienst dat de smaakbeleving naar een hoger niveau tilt. 

De jury bestaat uit Pascale Naessens (culinair auteur en keramiste), Tim Van Steenbergen (modeontwerper en ondernemer), Pascal Cools (managing director bij Flanders DC) en Amélie Rombauts (designcoördinator bij Knack Weekend). Het verloop van de wedstrijd is als volgt:                                                                                                                  

Op 2 mei selecteerden de jury 10 deelnemers. Deze geselecteerden kunnen tijdens hun proces rekenen op raad en daad van de jury én de extra expertise van Davy Jacobs en Peter de Cupere. Davy Jacobs is sinds 2005 directeur van het Jenevermuseum en beschikt over een uitgebreide kennis van jenever en het Belgisch stokerij- en gastronomisch erfgoed. Peter de Cupere, doctor in de geurkunst, auteur en olfactorisch (geur) kunstenaar, heeft al meer dan 700 kunstwerken gerealiseerd met betrekking tot geurperceptie-en belevenis.  

13 juni was er een meet & greet waarop de 10 geselecteerden de kans kregen om samen met de jury en de experten een ganse dag te werken aan hun ontwerp. Elke expert heeft een eigen insteek en de kunst was om op deze dag de tips en tricks te verzamelen die jou als ondernemende vakman/vrouw richting de overwinning zullen brengen. De geselecteerden hebben na deze ontmoeting 14 dagen de tijd om hun ontwerp nog bij te schaven. 

27 juni is er het tweede jurymoment en krijgen de 10 geselecteerden elk de kans om hun ontwerp voor te stellen aan de jury. Hier worden 3 ondernemende vakmensen gekozen die ons gedurende de zomer zullen inspireren. Er zal namelijk in Bokrijk een tentoonstelling zijn én er volgt een publieksstemming die de uiteindelijke winnaar zal bepalen. Ook via social media en Knack Weekend zullen ze uitgebreid aan het woord komen. 

8 september is er een groots slotmoment voorzien, meer hierover later. 

De winnaar van de BKRK-award #SMAAK ontvangt geen medaille of beker. Wel een uitgebreide reportage in Knack Weekend en een ruim netwerk dat een duwtje in de rug kan geven. Bovendien hebben ze de unieke kans gehad om met elk van de juryleden en experten samen aan hun ontwerp te werken. De 10 geselecteerden ontvangen ook professionele foto's die mogen gebruikt worden voor eigen campagnes én bijkomend is er voor de drie genomineerden videomateriaal.

Check binnenkort hun website om de genomineerden te leren kennen.