Culturele vibes die je niet wil missen!

14-06-2023

Al meer dan 5 jaar zijn wij lid van de middelheimpromotors, een inspirerend clubje van mensen die van kunst en cultuur houden én het middelheimmuseum een warm hart toedraagt. De promotors zorgden in mei voor een programma in Noord-Frankrijk met drie musea en bezienswaardigheden. Ontdek ze in deze blog!

Musée d'art moderne, d'art contemporain et d'art brut, Villeneuve-d'Ascq

Via een prachtige beeldentuin met schitterende werken van o.m. Alexander Calder, Richard Deacon en Picasso wandel je naar het prachtige museum dat dit jaar zijn veertigste verjaardag viert. 

Nog tot 2 juli '23 kan je er de tentoonstelling bezoeken van de (in Europa) ondergewaardeerde kunstenaar Isamu Noguchi 
Als een ware brug tussen oost en west is Noguchi de belichaming zelve van een open visie op de kunst die, ontdaan van alle hokjes, de grenzen en categorieën in de kunstwereld overschrijdt, een visie die nu nog in de hedendaagse kunst doorklinkt.

La Piscine - Musée d'art et d'industrie André Diligent, Roubaix

Het voormalig  Art Deco gemeentezwembad is een merkwaardig gebouw dat op zich een bezoek waard is. Een wandeling door het gebouw en het "bassin" of de plaats van het vroegere zwembad is meer dan een aanrader! 

Villa CAVROIS, Croix

De villa Cavrois, een werk van architect Robert Mallet-Stevens werd tussen 1992 en 1932 in Croix, in de onmiddellijke nabijheid van Roubaix, gebouwd voor textielindustrieel Paul Cavrois. Het is een modern kasteel met imposante afmetingen. Een soberheid van de volumes, de afwezigheid van versiering in het decor, de vele dakterrassen, de hypermoderne uitrusting (centrale verwarming, telefonie, elektrische horloge, lift ... en dat in 1932!) en het gebruik van technische materialen uit de industrie (glas, metaal, staal) maken het bijzonder.

Wij hadden een super inspirerende dag en hopen dat het jullie ook inspireert 💚