Creatieven als meerwaarde voor de economie? Jazeker!

22-12-2021

Voor Antwerp.Powered.By.creatives stimuleren we kruisbestuiving en samenwerking tussen creatieve en reguliere sectoren in de provincie Antwerpen.

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES is een sterk samenwerkingsverband tussen De provinciale ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen, Stad Antwerpen, Designcenter De Winkelhaak en de Antwerp management school. Het doel is Reguliere bedrijven in groep te laten kennismaken met de meerwaarde van creatieve ondernemers en zo aanzetten tot innovatie en een duurzame relatie met de creatieve sector. Een win/win want wij geloven sterk in de meerwaarde van de creatieve ondernemer šŸ¤©šŸ’°.


Ondernemen is voortdurend je strategie aanpassen aan de veranderende markt. Je klanten vandaag zijn je collega's morgen.

De exponentiƫle groei van technologie en de digitale revolutie zetten producten, services & businessmodellen onder druk. Dan spreken we nog niet over de impact van Corona op het ondernemen.

Innovatie is een ingrijpend proces en gaat gepaard met veel interne uitdagingen. Talent en wilskracht zijn vaak aanwezig maar de vinger op de wonde leggen en vernieuwende oplossingen bedenken, gaat verrassend genoeg beter met de hulp en inzichten van een expert. Maar hoe begin je eraan zonder dat deze je hele bedrijf hervormen?

Wel, 40 bedrijfsleiders begeleidde we richting hun innovatie. We ontwikkelde een methodologie om op een overzichtelijke manier de bedrijfsleider samen met een creatieve ondernemer te loodsen naar een resultaat. We voorzien binnen dit proces inspiratie over mogelijke manieren om te innoveren, gerichte intake gesprekken met de bedrijfsleiders om hun innovatie potentieel in kaart te brengen, we matchen de juiste creatieve ondernemer aan de uitdaging en we voorzien terugkom sessies in groep waarbij we elkaar als ondernemers inspireren, motiveren en stimuleren toekomstgericht te denken.

De co-creatie trajecten focussen op twee primaire doelgroepen: enerzijds de KMO's in traditionele sectoren die nood hebben aan een transformatie van hun bedrijfsmodel en anderzijds de ondernemers uit de creatieve en culturele sector die een rol kunnen spelen in de bewustwording van het belang van innovatie en creativiteit bij KMO's uit traditionele sectoren en die een rol kunnen spelen in het transformatietraject van deze KMO's naar nieuwe bedrijfsmodellen. 

Wil je deelnemen aan een van de volgende projecten volg dan zeker Antwerp.Powered.By.Creatives en waag je kans.