Congé? Tips à volonté voor een tripje naar Rotterdam

14-02-2024

Nog inspiratie nodig voor de krokusvakantie? Rotterdam is onze kort bij huis "hide away'. We bezochten er de aangrijpende overzichtstentoonstelling van kunstenaar Ai Weiwei en de tentoonstelling van Refik Anadol in de kunsthal. We slenterden voorbij Depot en namen de boot naar Hotel New York voor high tea 💚. Hieronder een overzichtje van the places-to-be in Rotterdam.

SEARCH OF HUMANITY 

Nog tot 3 maart kan je in de Kunsthal van Rotterdam Ai Weiwei's meest volledige overzichtstentoonstelling tot nu toe ontdekken. De tentoonstelling biedt een indrukwekkend overzicht van zijn ruim vier decennia durende carrière, met schilderijen, culturele readymades, LEGO-werken, sculpturen, installaties, fotografie en videokunst. De kunstwerken tonen zijn zoektocht naar menselijkheid en een betere wereld. De intimidatiemethoden van de Chinese regering, de roep om vrijheid, oorlogen en de wereldwijde vluchtelingencrisis,... Wij werden er erg stil van.

LIVING PAINTINGS: NATURE

Nog tot 1 april kan je ook in de Kunsthal van Rotterdam de zinnenprikkelende installaties van Refik Anadol bezoeken. Door het gebruik van technologieën zoals kunstmatige intelligentie, gegevensvisualisatie en algoritmen, schildert Anadol als het ware met data. Met zijn werk speculeert Anadol over de vraag of machines kunnen leren, een bewustzijn kunnen creëren, en uiteindelijk zelfs kunnen dromen. Met behulp van machine learning ontwikkelt hij algoritmes die machines niet alleen in staat stellen om informatie te verwerken, maar die er ook voor zorgen dat machines nieuwe dingen kunnen ontdekken en ons alternatieve realiteiten kunnen laten zien. Voor ons dé grote verrassing en een must see!

Op je weg van de kunsthal naar de Witte de Withstraat (om te gaan eten en flaneren) wandel je langs Depot Boijmans Van Beuningen. Heb je nu geen tijd om binnen te gaan, zet deze dan zeker op je lijstje voor een volgende keer. Het gebouw alleen al geeft een mooie boodschap. Volgens ons: kunst weerspiegelt de samenleving. Nog wat tijd over? wandel dan langs de kubusvormige paalwoningen bij de Blaak nabij de Oude Haven. Vlak erbij heb je de Blaak Markt vol met lokale lekkernijen om daar te eten of om mee naar huis te nemen. 

Wij namen de watertaxi naar Hotel New York om er van de high tea te genieten. 

Slapen én eten in Rotterdam? We kunnen Hotel Bazar aanraden 💚 

Je voelt je meteen één met heel de wereld. Super vriendelijk, heerlijke kaart, betaalbaar én...je kan er de hele dag onbijten 😍