Concurrenten worden collega’s in de Antwerpse districten

29-12-2021

Hoe kan je leren van je collega ondernemers? Hoe kunnen we elkaar versterken? En waarom werkt het voor de een en voor de andere niet? Voor Stad Antwerpen werkte we een format uit om ondernemers in detailhandel en horeca de kans te geven elkaar persoonlijk te leren kennen en kruisbestuiving mogelijk te maken. 

Als ondernemer bijleren en nieuwe inzichten vergaren om je zaak verder te laten groeien is niet altijd gemakkelijk. Zeker in deze onzekere tijden. Een eigen zaak uitbaten is onderhevig aan veel veranderingen. Steeds weer jezelf heruitvinden om klaar te zijn voor een volgende uitdaging, het blijft een intensieve oefening.

Stad Antwerpen zocht en vond bij Greenpoint.be een manier om de ondernemers zelf in de spotlights te zetten. Een manier om goede voorbeelden uit de markt naar voor te halen, aan kennisdeling te doen en zo de vinger aan de pols houden. De Antwerpse Reus is geboren!

4 hebben we er, tot nu toe! Per district- Centrum oude stad, Berchem, Ekeren en Hoboken - werd er een ondernemer gekozen. Deze ondernemer viel op door zijn opmerkelijk ondernemers verhaal, zijn enthousiasme en zijn openheid naar de andere ondernemers toe. We vroegen deze lokale ondernemer zijn deuren open te zetten zodat we met een beperkte groep konden "gluren bij de buren". De aanwezige ondernemers stellen vragen en verwerven inzichten binnen een vooropgesteld thema die ze onmiddellijk kunnen implementeren.

Samen sterk is het motto!