Het geheim achter innovatie: groei!

25-01-2023

Stilstaan is achteruitgaan, dat weten we.  Zorg dat je oren en ogen buiten je bedrijf hebt die je wakker houden, die je inspireren en motiveren richting de toekomst. Die je helpen de vele ideeën van je werknemers te filteren en om te zetten in succesvolle producten, diensten, processen en winstgevende business modellen.

Innovatie wordt al te vaak gezien als een activiteit waarmee we bezig kunnen zijn als we tijd en middelen over hebben maar niets is minder waar. Innovatie zorgt ervoor dat je volgend jaar nog bestaat en dat lijkt ons een belangrijk strategisch werkpunt dat best top down meegenomen wordt.

Groei!

Precies die nieuwe blik is zo belangrijk om te groeien. Niet enkel economisch. Oh ja, economische groei is nodig om als bedrijf financieel te overleven. Maar een bedrijf moet ook mentaal overleven. Daarom is innovatie zeker zo belangrijk voor persoonlijke groei, creatieve groei, groei van een team waarin iedereen een zinvolle bijdrage heeft. Een team waarin iedereen een unieke kijk heeft en bijzondere ogen bezit. Dat geeft mensen voldoening. Dat geeft mensen een boost. Dat doet bedrijven groeien.

Bedrijven die niet innoveren, verbleken en worden steeds minder relevant in hun markt. En bedenk dan dat bedrijven als dusdanig niet kunnen innoveren. Dat doen de mensen in die bedrijven, en ook zij hebben persoonlijk nood aan innovatie. Anders verbleken ook zij en zijn ze plots, na vele, vele jaren dienst, niet meer van tel.

Stel je dus open voor meningen, ideeën en feedback die vanuit een verrassende hoek komen en leer met nieuwe ogen kijken.

Innovatie is blijvend kijken met nieuwe ogen, vanuit een andere hoek, een onbekende dimensie met als doel succesvolle producten, diensten, processen en winstgevende business modellen.

Een andere kijk

Daar helpen we je graag bij! De dingen anders leren zien. Want hoe goed je ook weet dat er tijd gemaakt moet worden voor innovatie, hoe goed je ook weet dat je het operationele even opzij moet zetten voor het strategische, zo goed zou je moeten weten dat een vluchtige brainstorm organiseren vaak blijft bij wollige ideeën zonder acties. 

Greenpoint.be kan je helpen met nieuwe inzichten te verwerven en nieuwe verbanden te leggen. Om te innoveren heb je een methodologie nodig en een actieplan. Anderen die je uitdagen. Anderen die anders zien en jou doen inzien dat je het zo nog niet bekeken had.

Meer weten hoe Greenpoint.be je concreet kan helpen? Contacteer ons gerust! We bekijken samen welke dienst bij jou past.