Antwerpse Reus: Noord-Antwerpen

29-09-2023

Lokale verbinding en inspiratie gekoppeld aan tips & tricks die elke ondernemer onmiddellijk kan toepassen. Een avond vol inspiratie die lokale ondernemers doet groeien. Dit zijn de kenmerken van het format, de Antwerpse Reus, dat Greenpoint.be drie jaar geleden ontwikkelde voor Stad Antwerpen. 

De 7 districten van de stad Antwerpen zijn al meermaals aangekaart maar de Antwerpse Reus blijft een succesformule en wordt dan ook herhaald met andere thema's. Recent was het de beurt van Antwerpen-Noord, één van de bruisende buurten van de stad met een enorm divers winkel- en horeca-aanbod. Helaas geven heel wat vrouwen aan dat ze zich niet altijd op hun gemak voelen om hier te komen winkelen. Samen met de handelaren gingen we het gesprek aan en werkten we naar minstens drie laagdrempelige acties die empowerment geven aan heel de buurt. 

3 ACTIES: 

  • Een propere en veilige straat 
  • Meer ruimte voor spontane ontmoeting
  • Meer verlichting

Heb jij als organisatie of overheid ook nood aan kennisdeling? Wij kunnen je helpen om dit op een gestructureerde manier aan te pakken. Contacteer ons vrijblijvend.