Mijn projecten

Antwerp. Powered by Creatives

Facilitator

Moderator, matchmaker, facilitator binnen dit kruisbestuivingstraject 'Connecting the Dots' in Turnhout, Mechelen en Antwerpen. Matchen van de juiste creatieve experten met een deelnemende Kmo om voor de Kmo een kantelpunt te bereiken, volgens een uitgewerkte methodologie.

EFRO-project met steun van de Europese Unie. In samenwerking met Stad Antwerpen, Turnhout & Mechelen, SPK vzw, POM Antwerpen en Designcenter De Winkelhaak.

Ondernemersplatform Limburg

Zelfstandig adviseur maakindustrie

Limburgse bedrijven ondersteunen en begeleiden om gericht te innoveren, de weg naar nieuwe producten en diensten op de markt rond bepaalde innovatiethema's. Zowel innovatiemanagement, als technische thema's.  

VAKlab - Bokrijk 

Senior Field Expert

Het VAKlab positioneert zich als draaischijf rond vakmanschap in Limburg. We informeren, motiveren en sensibiliseren vakmensen in groep om te starten als ondernemer. Het delen van ervaringen en het detecteren van opportuniteiten tot samenwerken is de belangrijkste taak van dit lerend netwerk.

Design Platform Flanders

Project Manager IDE (Innovatie & Design Euregio)

Doelstelling: Strategische design-innovatie projecten, via een cross-sectorale benadering en co-creatie tussen creatieve denkers, bedrijven en onderzoekers. Gelijk aan de doelstelling van Greenpoint.be.
Mijn werkzaamheden: een visienota vertalen in een actieplan, het (bege)leiden van design-innovatie trajecten binnen mode, zorg en productie bedrijven, samen met 3 co√∂rdinatoren en een team van experten. Dit waren er uiteindelijk zo'n 40.
De voornaamste doelstelling van IDE was om de samenwerking tussen designers, bedrijven en onderzoekers te faciliteren in design-innovatie projecten. Gebaseerd op design onderzoek, hebben deze projecten geleid tot de creatie van nieuwe business opportuniteiten. Dit heeft dan weer geresulteerd in waardevolle, unieke producten en diensten die zich focussen op de gebruiker.