Zetelen in een jury? Dat doen we graag!

11-10-2023

Wij zetelen regelmatig in een jury en dat doen we graag! Het zijn meestal intensieve dagen vol inspiratie waarbij we zelf uitgedaagd worden om met een open blik verschillende overtuigingen af te toetsen aan het toekomstbeeld. Ieders toekomstbeeld is anders, vandaar dat een jury uit een divers team bestaat. Het circulaire gedachtengoed en de vertaling ervan in een business model is het onderdeel waar wij extra aandachtig voor zijn.

Deze keer jureerden wij voor een oproep binnen de mode- en designsector van Stad Antwerpen die de ambitie heeft het talent in deze sector economisch te ondersteunen en ondernemerschap en innovatie in de creatieve industrie te promoten. Mode en design vertegenwoordigen namelijk een belangrijk aandeel in de creatieve industrie die Antwerpen internationaal op de kaart zet. 

Op 29 september zijn er reeds een aantal projecten geselecteerd. Deze projecten kregen vervolgens op 5 oktober de kans om hun kandidatuur extra te duiden aan de jury. Deze pitchsessie gevolgd met een Q&A ging door in designcentrum De Winkelhaak en dat met de goede zorgen van Bar Oscar šŸ˜šŸ™šŸ¾.

Het college van burgemeester en schepenen beslist over het al dan niet toekennen van de ondersteuning op basis van het advies van de jury. Op 3 november weten de geselecteerde projecten of ze de financiĆ«le steun ontvangen. 

Het zetelen in een jury met diverse experten is een manier om zelf aan kennisdeling en kennisopbouw te doen. Zeker indien er ruimte is om elkaar beter te leren kennen en dit in een ruimte die voor uitwisseling bekend staat šŸ¤© 

Spannend!