Jaga, Climate Designers

12-12-2008

Jaga ontwerpt en ontwikkelt oplossingen voor het verwarmen, koelen en ventileren van gebouwen. Sinds het ontstaan in 1962 focust het bedrijf op innovatie en creativiteit. Jaga doorbreekt het traditionele denken en verrast al decennia lang met innoverende concepten, zowel op technisch als esthetisch vlak. Met hun iconische producten wonnen zij al verschillende Design Awards.

Een erg belangrijke markt voor Jaga is de renovatiemarkt. Dit geeft het bedrijf nog jaren ademruimte en ook de kans om minder productgedreven activiteiten aan te vatten. Greenpoint.be ondersteunde Jaga bij de ontwikkeling en implementatie van het project 'Het leasen van comfort'. 

Hoe kunnen we de kringloop van materialen sluiten en energie besparen? En hoe kunnen we de levensduur van Jaga-toestellen verlengen? Jaga ontwikkelden systemen die zowel flexibel als modulair zijn: je kunt op het bestaande systeem verder bouwen zodat je niet het hele systeem moet vervangen.

Jaga blijft eigenaar van de gebruikte materialen en zorgt er via onderhoudscontracten voor dat de toestellen optimaal blijven presteren en langer in goede conditie blijven. De transitie van fossiele naar niet-fossiele energiebronnen wordt zo gefaciliteerd en mogelijk gemaakt. 


Wat: strategische procesbegeleiding
Periode: 2006 -2008

Opdrachtgever: Domein Bokrijk
Vraag: hoe kunnen we de kringloop van materialen sluiten en energie besparen? En hoe kunnen we de levensduur van Jaga-toestellen verlengen?

Hoe hebben wij geholpen? We hebben geholpen bij de ontwikkeling en implementatie van het concept 'Het leasen van comfort'.

Website: jaga.be


Heb jij een innovatief designproject dat je op de kaart wilt zetten?Wij helpen met de subsidieaanvraag en implementatie.